fredag 28 maj 2010

ALTAR OF PLAGUES

Black metal och Irland, kanske inte den första kopplingen man gör men med tanke religionens roll på ön är närvaron av sådan musik kanske inte direkt överaskande.
ALTAR OF PLAGUES är i alla fall ett black metal-band från Irland som för ett år sedan släppte debuten "White Tomb". Nu närmar sig släppet av den nya EPn "Tides" och den är verkligen efterlängtad. Jag vet inte om det är för att jag lyssnat väldigt mycket på WOLVES IN THE THRONE ROOM under sista tiden men likheterna mellan banden är stora och det är ett mycket gott betyg för ALTAR OF PLAGUES(och för WOLVES IN THE THRONE ROOM).

Nedan Earth: As a Womb från "White Tomb"

tisdag 25 maj 2010

MERRIMACK söker sångare

Om du känner att du en röst utöver det vanliga samt en flexibel situation på hemmaplan kanske platsen som sångare i MERRIMACK lockar. Bandet har släppt tre fullängdare samt ett antal demos och efter bristande motivation har nu halva sättningen förnyats varav positionen som vokalist fortfarande är öppen.

Bandet har sin bas i Frankrike men musiken kan inte liknas vid DEATHSPELL OMEGAs utan istället är det rätt-på, brutal, rå, traditionell, tillbaka-till-rötterna black metal som gäller. Mer information hittas på MERRIMACKs MySpace.

måndag 24 maj 2010

MAYHEM

MAYHEM är ute på europaturné. Kommande spelningar i Sverige inkluderar de under Sweden Rock den 10 juni samt Getaway Rock den 10 juli.
För en komplett lista över datum under turnén rekommenderas ett besök på MAYHEMs MySpace. Nedan Buried By Time And Dust samt Freezing Moon.


söndag 23 maj 2010

WATAIN

Ännu en intervju publicerad hos Metal Assault. Denna gång är det Erik Danielsson som gör reklam för nya albumet "Lawless Darkness".

Kommande spelningar:
5 juni London
12 juni Sweden Rock Festival
18 juni Hellfest i Frankrike
19 juni Hellbrigade i Italien
12 augusti PartySan i Tyskland
13 augusti Brutal Assault i Tjeckien
19 augusti SummerBreeze i Tyskland
28 augusti Hole In The Sky i Bergen, Norge
4 september Nordfest i Sundsvall


onsdag 19 maj 2010

IMMORTAL släpper DVD


IMMORTALs DVD “The Seventh Date Of Blashyrkh” är nu klar och släpps under sommaren. Spelningen som förevigats är den från Wacken 2007. Jag kan tycka att det är lite synd att ett band som IMMORTAL väljer att filma spelningen från just Wacken. Personligen hade jag hellre sett en spelning från en mindre lokal där stämningen blivit en annan. Varför inte från till exempel Inferno? Ett alternativ hade ju varit att spela in två konserter till DVD:n, den från Wacken samt en mindre. Oavsett vilket blir DVD:n ett givet köp.

Nedan ett smakprov från “The Seventh Date Of Blashyrkh”:

måndag 17 maj 2010

WATAIN och HYPOCRISY

Nedan intervjuer med Erik Danielsson från WATAIN och Peter Tägtgren från HYPOCRISY.

Det är Infernal Masquerade Webzine som intervjuat WATAINs skivaktuelle frontman. Samma sida har också publicerat en recension av "Lawless Darkness" och korar den redan nu till årets skiva(!). Intervjun hittas här och recensionen här.



Metal Assault fortsätter att publicera intressanta intervjuer. Senast i raden är en intervju med HYPOCRISYs Peter Tägtgren. Bandet är för tillfället ute på USA-turné tillsammans med bland annat SCAR SYMMETRY.

onsdag 12 maj 2010

Får man lyssna på BURZUM?

Stötte på denna text när jag uttråkad satt på en konferens idag på jobbet.

tisdag 11 maj 2010

NIDINGR - "Wolf-Father"

NIDINGR med Teloch [1349], Hellhammer [MAYHEM], Blargh samt Cpt. Estrella Grasa på sång släpper sitt tredje album i juni. Tidigare album inkluderar "Sorrow Infinite and Darkness" från 2005 och "Sodomize the Priest" från 2006. Nya albumet heter "Wolf-Father" och två spår finns nu uppe på bandets MySpace. Lite intressant är att Garm från ULVER gästar på skivan och att den ges ut på Jester Records som ju ägs och drivs av Garm.

måndag 10 maj 2010

WOLVES IN THE THRONE ROOM

Som en del i utforskandet av WOLVES IN THE THRONE ROOM har jag spenderat kvällen tittandes och lyssnandes på intervjuer. Nedan två av dem som förhoppningsvis ger en djupare förståelse för bandet och deras filosofi.






lördag 8 maj 2010

Välgjord intervju med Barney

Allt fler av de intervjuer som publiceras på internet görs i form av filmklipp i stället för texter. Kvaliteten på dessa klipp varierar ganska kraftigt och särskilt ljudet och intervjuarens språkkunskaper kan ställa till problem. Ett exempel på en väl genomförd intervju är Search & Destroy's med Mark "Barney" Greenway från NAPALM DEATH. I klippet slipper vi höra intervjuarens röst genom att frågorna är inlaggda i textform, ljud och bild fungerar bra samt att monotonin som lätt uppstår under ett samtal bryts av med live-klipp.


torsdag 6 maj 2010

Mer med 1349

1349's bassist, Seidemann, intervjuades nyligen under bandets turné i USA. Innan BURZUM släppte "Belus" hade jag aldrig reflekterat över det norska ordet seidemann eller seidemannen men där har termen en central roll i flera låtar. Efter att ha läst den engelska översättningen av texterna på "Belus" förstod jag att Seidemann betyder trollkarl (sorcerer). Vill ni se vad trollkarlen har att säga i intervjun som är inspelad av Colorado Music Buzz & Entertainment så gör ni det nedan.

söndag 2 maj 2010

Nytt med 1349

1349 är ute på turné i USA tillsammans med CANNIBAL CORPSE. Lite intressant förresten att det inte längre är konstigt att ett bm-band som 1349 gör en turné med det klassiska dm-bandet CANNIBAL CORPSE. Är det numera samma publik?
I alla fall... Under turnén har 1349 spelat ett par låtar från nya "Demonoir". Nedan When I Was Flesh framförd i New York för en vecka sedan.