lördag 28 februari 2009

Inte black men bra...

Ibland måste man rucka lite på principerna. CANNIBAL CORPSEs "Evisceration Plague" är ett sådant tillfälle. Det var länge sedan jag fastnade för ett album så snabbt som "Evisceration Plague". Jämfört med album inom black metal kan väl albumet anses lättlyssnat och det är väl en förklaring. Den troligare är dock att skivan är riktigt, riktigt bra.

"Evisceration Plague" är som en köttmur som bara mullrar fram och över allt som står i skivans väg. Den är dock inte enformig utan tyngd och tempo varieras i alldeles lagom omfattning. Det är tight, hårt, tungt och mörkt som man inte tror att ett band som spelat musik i drygt 20 år, släppt 11 album och sålt mer än en miljon skivor kan prestera. Fortsätter de släppa skivor som denna får de gärna hålla på i 20 år till. Eller nä men ni förstår min hyllning av bandet och skivan.


Titelspåret från "Evisceration Plague".

onsdag 25 februari 2009

HELL MILITIA

Förutom främst Norge men även delvis Sverige så verkar det som man skall vända sig mot Frankrike om man letar bra black metal. Har svårt att se varför det är så men uppenbarligen kommer mycket bra och intressant musik därifrån.

HELL MILITIA är ett band grundat 2001 som sedan dess släppt en split, en demo samt fullängdaren "Canonisation Of The Foul Spirit". Då skivan är begränsad till 2 000 ex är det nog dock svårt att få tagi den. ..

Det låter väldigt mycket MAYHEM och "De Mysteriis Dom Sathanas" så det är inte originellt men det låter bra. Lyssna själva på bandets MySpace och titta på klippet nedan.

måndag 23 februari 2009

KOLDBRANN

KOLDBRANNs officiella hemsida och bandets MySpace. Norsk black metal med traditionellt sound. Kanske inget som sticker ut och är nyskapande men det är ju sällan bm nu för tiden. Klart värt att lyssna på är det i alla fall.



söndag 22 februari 2009

Demos från SKITLIV

Maniac [ex MAYHEM] har uppdaterat SKITLIVs MySpace med två demos inspelade 2005. Liksom låten Hollow Devotion som legat uppe ett tag bjuds det på en skön, tung, släpande, raspande blandning av black och doom metal.

torsdag 19 februari 2009

VALKYRJA


Två låtar från svenska VALKYRJA bör kollas in på bandets MySpace.

onsdag 18 februari 2009

Mer BEHEMOTH


BEHEMOTH har uppdaterat bandets MySpace med information om inspelningen av det nya albumet. Tyvärr är det ingen film denna gång utan vi får nöja oss med text och bilder.


Daniel Bergstrand[som tidigare producerat bland annat IN FLAMES, MESHUGGAH, RAISED FIST och DARK FUNERAL]: “The drums from beyond hell are miked up and ready to get whipped. I’m super happy with what we got so far...a lethal Polish bulldozer! I’m sure you guys will dig it! The drums is going to be tracked here in Radio Gdansk during next two weeks and after that I will start mixing them and get them ready for the final mix that will happen somewhere around May. We used 22 channels for the drums, it sounds very organic and natural and at the same time, VERY much in your face with a lot of attack. The room in this studio is amazing so the 2 ambiance microphones that we've got are playing a big roll in the over all sound. Prepared to get blown away by the final result!!! Cheers!”

tisdag 17 februari 2009

IMMORTAL klara för Sweden Rock Festival

Ganska många artister är nu klara för årets upplaga av Sweden Rock Festival. Tyvärr är det lite för stort fokus på "gubbrock" på festivalen för min smak men några intressanta band är ändå klara. Skulle jag besöka festivalen skulle jag nog i första hand se IMMORTAL, KEBNEKAJSE, AMON AMARTH, DREAM THEATER, FLOGGING MOLLY, IN FLAMES, SOILWORK, PAIN och HEAVEN AND HELL.

måndag 16 februari 2009

Nytt hos Norsk Svart Metall

Är ni intresserade av diverse nya recensioner av black metal bör ni klicka er bort till norsksvartmetall.com. Bland det senaste märks recensioner av SATYRICON, MAYHEM, VIRUS, TAAKE och VREID.
Alltid intressant läsning och inspiration inför nya skivköp.

onsdag 11 februari 2009

Peter Tägtgren producerar DARK FUNERAL samt influensa

Peter Tägtgren kommer återigen att producera DARK FUNERAL.
"When talking about the studio, there's been some change of producer as well as where we are going to record the new album. We have decided to once again work with Peter Tägtgren [HYPOCRISY, PAIN] at his Abyss Studio. I must say that I didn't really see this coming, but honestly, I am really looking forward to work with Peter again, and so are the other guys. It's has been some 8 years or so since we last worked together with Peter and recorded our 'Diabolis Interium' album. So it's sure about time to once again summon the demons that dwells deep within the Pärlby forest. I'm not sure on the exact date we'll head up there, but sometime late May I believe. As soon as I know more I'll let you know."
- Lord Ahriman

En intervju med Peter kan hittas på werock.


Lider fortfarande efter sviterna efter årets influensa men skall trots det upp till fjällen imorgon. Hoppas att jag inte får ett återfall och att jag orkar njuta av resan... Detta innebär dock att det kommer vara lite tyst här fram till och söndag. Ha det tills dess!

måndag 9 februari 2009

ZONARIA förband till SATYRICON

SATYRICON ger sig om två månader ut på sin skandinaviska turné med följande datum;
April 13 - SE Göteborg Trädgårn
April 14 - DK Århus Voxhall
April 15 - DK Copenhagen The Rock
April 16 - SE Malmö KBApril 17 - SE Mariestad Folkparken
April 18 - SE Sundsvall Nordfest
April 19 - SE Västerås Sigurdsgatan 25
April 21 - SE Stockholm Klubben
April 23 - FI Helsinki nosturi
April 24 - FI Tampere Pakkahoune
April 25 - FI Oulu Teatria
April 27 - SE Umeå folkets Hus
(källa)

Klart verkar även vara ZONARIA skall agera förband. Förra gången jag såg bandet var de förband till VADER. Tillsammans med Bibliotekarin och Martin skrev jag några tankar om dem på werock.se.
Hade ju varit roligare att se ett band man inte sett innan men det kan ju tillkomma något annat förband...

söndag 8 februari 2009

Tom Gabriel Fischers blogg


Jag ville bara tipsa om Tom Gabriel Fischers blogg. Fischer är ju mest känd för sitt arbete i först HELLHAMMER och senare CELTIC FROST men styr numera TRIPTYKON i deras arbete för att släppa bandets första skiva. På bloggen kan man läsa om det arbetet och allt annat som han har för sig. Bland annat finns där text och bilder från Norge och arbetet med 1349 och deras nya skiva.

onsdag 4 februari 2009

Lite mer om SARKE

Rapporterade för någon dag sedan att Nocturno Culto[DARKTHRONE] slagit sig ihop med Sarke[KHOLD, TULUS, OLD MAN'S CHILD] i bandet SARKE. Nu är det klart att Indie Recordings signat bandet.
På bandets MySpace kan vi i väntan på nya albumet höra en låt från förra albumet, "Vorunah". Det låter rätt mycket CELTIC FROST och "Monotheist" och det är i mina öron positiv kritik.

söndag 1 februari 2009

Until The Light Takes Us

Då har man, trots sjukdom, varit och sett Until The Light Takes UsGöteborgs Filmfestival. Det var en fullsatt salong som under påtaglig tystnad följde den en och en halv timme långa dokumentären. Större delen av filmen bestod av intervjuer med Fenriz och Varg Vikernes. Det var också dessa intervjuer som gjorde filmen sevärd. Även om inte mycket nytt kom fram för den som följt händelseutvecklingen är några saker ända värda att nämna.

Det var intressant att höra Fenriz och Vikernes prata om varandra, deras respektive uppväxter, deras beskrivning av "scenen" samt höra Vikernes själv beskriva händelserna som ledde till hans gripande. Intressant var också att höra Vikernes beskriva hans sökande efter "sanningen" och att i det sökandet är det lätt att göra misstag. Jag tror inte jag var ensam om tolka uttalandet som ett avståndstagande från hans tidigare mörkbruna flörtar.

Vissa delar i filmen passade inte riktigt in. Hellhammer verkade dummare än vanligt då han satt och sade att han tyckte att Bård "Faust" Eithun gjorde rätt när han mördade en homosexuell man i Lillehammer 1992. Idiot. Hellhammer blev någon slags representant för Mayhem och även om han var med i bandet länge har jag svårt att se honom som representant för dem. Något malplacé kändes också Frosts medverkan. Fenriz och Vikernes fick stå som representanter för det gamla, originalet, medan Frost fick representera det nya, kopiorna. Med i filmen var dessutom ett minst sagt ganska omotiverat och grisigt klipp där Frost åker till Rom för att inför publik skära sig riktigt ordentligt med en stor kniv så att blodet sprutar. Ta bort Hellhammer och historien om Frost så skulle filmen bli ännu bättre.

Som den är nu är den dock mycket sevärd, vissa saker passar dock inte riktigt in.